به گزارش روابط عمومی اتحادیه پیشگامان، یادداشت دکتر محمدرضا رضائینژاد به این شرح است:
ما در گروه تعاونی پیشگامان، با تکیه بر اقتصاد مردمی و بکارگیری سرمایههای خرد مردم، قدم در مسیری گذاشتهایم که هدف آن رفع مشکلات بنیادین کشور است.
۶۵ هزار سهامدار این گروه تعاونی، نمایندهای از مشارکت واقعی مردم در اقتصاد بوده و ما در حوزههای زیرساختی سرمایهگذاریهای بزرگی کردهایم تا این چرخه مردممحور را قوت ببخشیم.
اما با تمام این تلاشها، آنچه مشهود است، بیمهریهایی است که بهرغم زیرساختها و اقدامات عملی گروه تعاونی پیشگامان، سهم بیشتری از اقتصاد تعاونی ما را مظلوم و محرومتر از همیشه کرده است.
بهعنوان نمونه، یکی از شرکتهای عضو این گروه، که در حوزه فیبر نوری فعالیت میکند و تنها مالک ایرانی فیبر دردریای آزاد است، طی سالهای اخیر به جای حمایت، با کارشکنیهای متعدد مواجه شده است.
برخی افراد با ایجاد مباحثی در حوزه اینترنت، سهم این شرکت بومی و مردمی از اینترنت کشور را کاهش دادهاند. آیا در مسیری که نام آن را «اقتصاد تعاونی و مردمی» گذاشتهایم، چنین رویکردهایی توجیهی دارد؟
اما شاید مظلومترین مورد، وضعیت کنونی بندرخشک تعاونی پیشگامان باشد؛ پروژهای که با آیندهنگری و رویکردی کاملاً پدافند محور و در چارچوب استانداردهای پسکرانهای راهاندازی شده است.
این بندر، با دارا بودن امکاناتی نظیر گمرگ، شرکت حملونقل، سردخانه، سیلو، خطوط ریلی و مجوزهای قانونی گمرکی، زیرساختی کامل و ایدهآل برای جابجایی و ذخیرهسازی بار کشور فراهم کرده است و در سال ۱۳۹۸ طی نامه رسمی از سوی استانداری یزد به مدیر کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهیدرجایی اعلام آمادگی رسمی خود را به عنوان همکار تجاری و پسکرانه بندر شهیدرجایی اعلام نمودیم اما جوابی دریافت نکردیم!
حادثه تلخ بندر شهیدرجایی و دستور ریاست محترم جمهوری برای انتقال کانتینرها به بنادر پسکرانه، فرصتی طلایی برای استفاده بهینه از این زیرساخت پدافندی بود. اما به جای استفاده از این فرصت برای تقویت اقتصاد مردمی و حمایت از تعاونیهایی که سالها در این مسیر خدمت کردهاند، شاهد ظهور برخی شایعات مبنی بر انتقال ظرفیت بنادر به مکانهای غیرقابل اتکا و غیراصولی در حال صدور هستیم.
آیا این بیمهری و نادیده گرفتن زحمات سالیان گروه تعاونی پیشگامان، چیزی جز مظلومیت اقتصاد تعاونی را نشان میدهد؟
سال جاری را رهبر معظم انقلاب اسلامی «سال سرمایهگذاری برای تولید» نامیدند. اما آیا بندرخشک پیشگامان که سرمایهای ملی با تکیه بر مردمیترین منابع کشور است، جایی در این شعار نخواهد داشت؟
چرا در حالی که آمادگی کامل برای خدمت به اقتصاد کشور را داریم، متولیان امر فرصت نمیدهند از ظرفیتهای موجود استفاده شود و اولویت را به محلهایی جهت آماده سازی در آینده میدهند؟
ما مظلومیم؛ مظلوم از آن جهت که در مسیر تقویت اقتصاد مردمی قدم برداشتهایم، اما حمایت نشدهایم. مظلومتر آنجا که بهجای میدان دادن به اقتصاد تعاونی، مورد هجمه و بیمهری قرار میگیریم.
گروه تعاونی پیشگامان آماده است تا با تکیه بر سرمایه عظیم مردم و زیرساختهای استاندارد، یاریگر کشور در عبور از چالشهای اساسی باشد. اما آیا وقت آن نرسیده که بهجای سفرهنشینان، مسیر را برای مردمی سازی اقتصاد باز کنیم؟
ما همچنان امیدوار و منتظر باز شدن مسیر توسعه پایدار کشور با اعتماد به بخش مردمی اقتصاد هستیم.
محمدرضا رضائینژاد
مدیرعامل اتحادیه تخصصی امور زیربنایی پیشگامان