به گزارش روابط عمومی گروه تعاونی پیشگامان، استاندار یزد در نود و ششمین شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی که به میزبانی گروه تعاونی پیشگامان برگزار شد گفت: یزد دارای ۳۶۰۰ واحد صنعتی است که برخی از آنها با ظرفیت کمتر از حد خود فعالیت میکنند.
محمدرضا بابایی خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی حاضر در جلسه گفت: امیدواریم بتوانید سیاستهای بانک مرکزی را تغییر دهید، زیرا در صورت ادامه وضعیت فعلی، نگرانیم که در آینده نزدیک بخش بزرگی از صنایع ما با ظرفیت کمتر کار کنند یا رو به تعطیلی بروند.
وی با اشاره به توانمندیهای این استان بیان کرد: با وجود مشکلات از جمله کمآبی در حدود ۸ محصول جزو ۵ استان برتر کشور هستیم.
استاندار یزد گفت: این استان با این ظرفیتها و قابلیتها و داشتن مردمانی با چنین پشتکاری اگر منابع ملی پشت آنها باشد معجزه میکنند.
** مدل پیشگامان، کارآفرین و مردم را در کنار هم قرار میدهد
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه تعاونی پیشگامان با بیان این که یکی از مشکلات کشور ناترازی انرژی است تصریح کرد: اگر در این زمینه سرمایهگذاری مستقل از مصرفکنندهاش باشد به مشکل میخوریم چون ما در پیک تورمی هستیم و احتمال اینکه تورم کاهش یابد زیاد است.
دکتر محمدرضا رضائینژاد افزود: بهترین راهکار این است که کارآفرینان که استفاده کننده هستند به عنوان محوریت سرمایهگذاری در زمینه انرژی و آب باشند و مردم نیز به عنوان سرمایهگذار وارد شوند.
وی تاکید کرد: اقتصاد تورمی باعث شده کارآفرینان ما دارایی و انباشت سرمایه داشته باشند اما با مشکل نقدینگی مواجه باشند و از طرفی قشر متوسط نقدینگی دارد.
دکتر رضائینژاد افزود: مدلی که ما ارائه دادیم میتواند مردم و کارآفرینان را به صورت عملیاتی کنار هم قرار دهد ما این مدل را اجرا کردیم که خروجی داشته و امیدواریم حمایت شود.
** قانون «تامین مالی» مهندسی مالی را در کشور تقویت کرده است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در این نشست گفت: ما در کشور دچار ناترازی مرکب در حکمرانی هستیم و یکی از ویژگیهای این نوع ناترازی تسریپذیری آن است.
سید شمسالدین حسینی افزود: در نهایت ما به این جمعبندی رسیدیم بنا بر اصل برابری تعداد ابزارها با تعداد مسائل، ابزارها را افزایش دهیم.
وی گفت: از استاندار میخواهم که از ظرفیت قانون تامین مالی و زیرساختها استفاده کنند چون در آنجا سعی کردیم مهندسی مالی را در کشور به عنوان یک ابزار تقویت کنیم.
حسینی با اشاره به موضوع ارز و تخصیص آن گفت: ما نمیتوانیم جلوی تورم را بگیریم اما میتوانیم جلوی فساد را بگیریم.
وی تصریح کرد: در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ به طور کلی جهتگیری و سیاست کلی این است که تعدد نرخهای ارز کاهش پیدا کند، تنوع کالاهای برخوردار از این ارزهای رانتی و فاصله نرخهای ارز به حداقل برسد.
** ایجاد منطقه آزاد گردشگری یزد پیگیری میشود
رئیس کمیسیون حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ مجلس در این نشست با اشاره به درخواست ایجاد منطقه آزاد گردشگری در استان یزد قول پیگیری این مورد را داد و افزود: در این باره حداقل سه قانون کلیدی حمایت از بافتهای تاریخی، حمایت از هنرمندان و صنایع دستی و حمایت از بازسازی بافتهای فرسوده را در مجلس به تصویب رساندهایم.
جعفر قادری افزود: در قانون تامین مالی نیز موضوع مولدسازی با کمک شهرداریها و بخش غیردولتی را آوردهایم که ظرفیتهای بسیار خوبی است و اگر از آن استفاده شود میتوانید نوسازی سریع و گسترده در سطح شهرها و مناطق داشته باشید.
** شورای تعاون استان یزد تشکیل شود
ارسلان قاسمی عضو اتاق تعاون ایران در این نشست بیان کرد: مطابق سند توسعه بخش تعاون، استانها موظف هستند شورای تعاون استان را تشکیل دهند که درخواست داریم این شورا در استان یزد نیز تشکیل شود.
وی از استاندار یزد و دکتر رضائینژاد رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه تعاونی پیشگامان برای میزبانی شایسته این مراسم تقدیر کرد.
در این جلسه نمایندگان صنایع مختلف استان یزد به بیان مشکلات و نظرات خود پرداختند.
ناترازی انرژی به ویژه برق و گاز، افزایش تعرفههای انرژی برای صنایع، قوانین و بروکراسی اداری، درخواست تجدیدنظر در نرخ گذاری دستوری، نداشتن معافیتهای مالیاتی برای سرمایهگذاران بخش گردشگری، قاچاق و تخصیص ارز به واردات پارچه و کمبود نقدینگی از موضوعات مطرح شده توسط نمایندگان صنایع استان یزد در این نشست بود.